Kalastusretket

Koe ainutlaatuiset Kymijoen koskialueet sekä Kotkan merialueen kalastusmahdollisuudet

Osaamisemme ytimeen kuuluvat erilaisten kalastusretkien ja -tapahtumien järjestäminen eritasoisille ja -kokoisille ryhmille Kymijoella ammattitaitoisten kalastusoppaiden johdolla. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri teidän ryhmällenne sopiva kalastusretki. Järjestämme ryhmällenne sopimuksesta myös maastoruokailut ja mökkimajoitukset yhteistyökumppaneidemme tasokkaissa huviloissa aivan jokirannassa kalapaikkojen äärellä. Jokaiseen retkeemme kuuluu paikallisten kalastuslupien (ei Kalastonhoitomaksu) ja tarvittaessa kalastusvälineiden lisäksi nokipannukahvi ja pikkupurtava. Ruokailut sovitaan tapauskohtaisesti aina erikseen. Otat vain yhteyttä ja kerrot mitä haluat, me järjestämme sen. Kymijoella riittää haasteita kaikentasoisille kalastajille keväästä syksyyn. Pystymme järjestämään kalastustapahtuman jopa 40 hengen ryhmälle kerrallaan.


Käytössämme olevat kalastuskohteet

Voit vierailla kanssamme kaikilla Kymijoen yleisillä kalastusalueilla, joiden lisäksi pääsemme etuoikeutetusti kalastamaan omassa rauhassa yksityisillä koskialueillamme, luonnonkauniilla Kultaan- ja Pernoonkoskilla, Kymijoen koskilla, missä muu kalastus on kielletty. Näistä alueista, niillä liikkumisesta ja niiden kalastuksesta meille on kertynyt jo yli 30 vuoden kokemus. 


Luonnollisesti käytössämme on vuoden ympäri myös Ykköspoolin yrityskalastusalue Koivukoskella sekä lokakuun ”Prime time” Siikakoskella, Kukuljärveä unohtamatta.


Kalastusajat

Kalaan pääset kanssamme ympäri vuoden ja Kymijoella kalastus onnistuu oppaidemme kanssa myös rauhoitusaikana ELY-keskuksen poikkeusluvalla, jolloin kalastus tapahtuu alueilla vain ohjatusti pyydystä ja päästä – periaatteella rauhoituksen kohteena olevat lajit vapauttaen. Kun Kymijoki on talvella jäässä eikä kalaan pääse, järjestämme kalastustapahtuman ryhmällenne Kukuljärvellä kirjolohen pilkinnän ja ootto-onginnan merkeissä laavulla nautittavan lohikeiton kera.

Kesähelteellä kalastamme mahtavia toutaimia koskien kuohuista. Hauenkalastus taas tarjoaa parhaimmillaan elämyksiä läpi kauden, kun lohenpyynti on parhaimmillaan Kymijoella heinäkuulla ennen vesien lämpeämistä ja jälleen syys-lokakuussa, kun vedet jo viilenevät. Meritaimenen kalastuksen sesonkia on kevät ja alkukesä, ja toisaalta taas lokakuun lopulta aina vuodenvaihteelle asti säiden salliessa. Syyskuulta alkaen aina talven kynnykselle asti voi Kymijoen koskilla kalastaa menestyksekkäästi myös harjusta, jonka kalastuksesta meillä on pitkä kokemus. Harjus on ensisijaisesti perhokalastajan kala, jonka kalastus vaatii hieman kokemusta ollakseen tuottoisaa.


Kalusto

Koskilla ja niiden välillä liikumme kumiveneillä, joihin mahtuu 4 kalastavaa asiakasta oppaan lisäksi. Kumiveneillä pääsemme helposti liikkumaan koskien saariin, missä pääsemme liikkumaan ja kalastamaan vaivattomasti kahluuhousuja käyttäen. Voimme kalastaa perholla tai uistimella, se on sinun valintasi. Jos haluat oppia kalastamaan perholla, sekin onnistuu. Käytössämme on myös useita soutuveneitä joella ja järvellä.